DESIGNABLE
                  hoogst eigenwaardig

De start in een eigen werkplaats

Waar we onze tocht startten, begin 2021 met de oprichting van Stichting Designable, is het nu tijd om aan te kondigen dat we binnenkort kunnen beschikken over een eigen "ambachtelijke-werkplaats-winkel" (september 2023).

Het is erg leuk om de functionele ruimte van 50 m2 te vullen met apparatuur en materiaal.
Als startende sociale onderneming zijn daar nog niet voldoende inkomsten voor.

Naast verschillende fondsen die ons uit de startblokken helpen, hebben we een crowdfunding campagne voor donaties bedacht, met het thema 'Het draait om de knikkers'.

Knikkers waren, voor wie tot de jaren tachtig jong was, onlosmakelijk verbonden met de eerste sociale contacten, het eerste ‘geld’ en de eerste onderhandelingen. Dat maakt het leuk voor ons. Het eerste project waarbij materiaal herbruikt wordt om geld te verdienen met kunstobjecten.

Met de opbrengst van deze actie hopen wij ook meer jongeren enthousiast te gaan maken voor werk in de creatieve sector.

Zo voegen we met elkaar waarde toe aan designobjecten maar bovenal een positieve toename van ‘eigenwaarde’ bij onze medewerkers!

Het draait om de knikkers

.

Bij stichting "Voor de Kunst" werd eind maart 2023 een campagne gestart om geld in te zamelen voor de aanschaf van materiaal, meubilair en apparatuur.

Er zijn reeds door een aantal fondsen donaties gedaan om 'uit de startblokken' te komen, zodat wij een groeiende groep kwetsbare jongeren een plek kunnen bieden waar in veiligheid met hout, metaal, keramiek, leer en textiel gewerkt kan worden.

Deze plek is ons aangeboden bij VSO de Hoge Brug in  Rotterdam. Waar de productie en assemblage van diverse design objecten gerealiseerd kan worden. 

De knikkerkunst blijft ook na de crowdfunding te koop.