01 Join the Movement   aangepast

DESIGNABLE
                  hoogst eigenwaar
dig

Nieuwsoverzicht: Ontwikkeling en verspreiding...

Jetty 1867364 1280

April 2024

Een reikende hand wordt momenteel geboden vanuit de Pameijer stichting. Gezamenlijk verkennen we verschillende mogelijkheden van samenwerking, de weg (b)lijkt lang!!!

Dock 1477840 1280


Waar en of we kunnen aanmeren zal blijken. 
Via dit nieuwsoverzicht zullen we proberen de vaarroute bij te houden.

Teamwork 2499638 640

Maart 2024

Na de schrik over het naderende einde op deze locatie zijn er gesprekken gaande om met meer partijen samen te werken en een bredere aanpak te realiseren.

People 2944065 1280


Zodat we bij meer Rotterdamse jongeren (met een beperking) talenten ontwikkelen op het vlak van kunst en design. Daarmee bevorderen we onder andere inclusie binnen de culturele sector.

Teleurstelling

Februari 2024

Totaal onverwacht krijgen we te horen dat vanaf 1 juli we onze ruimte niet meer kunnen gebruiken. Dit is een teleurstelling waar we geen rekening mee hebben gehouden. Nu zetten we alle zeilen bij om mogelijke samenwerking aan te gaan en andere ruimte te vinden.

Teleurstelling


Het is werkelijk zonde dat dit initiatief nu waarschijnlijk de kans en de tijd niet heeft om zijn meerwaarde te bewijzen!!

Tips en adviezen zijn meer dan welkom.

Hooded 1171625 1280

Januari 2024 

Onze doelgroep bereiken is nogal een uitdaging. Veel jongeren die gediagnostiseerd zijn hebben een keus gemaakt tussen "Groenvoorziening, Horeca, Zorg of Techniek" waar dagbesteding vaak met 'Zorg-in-Natura' via zorginstellingen wordt aangeboden.

Man 1171627 1280


Jongeren die nog geen verbijzondering hebben maar vaak vermeld worden als thuiszitters en/of bankhangers zijn veelal onzichtbaar. We hopen met de producten die we maken en verkopen een aanvulling van 'eigenwaarde' voor beide groepen te kunnen bieden. 

IMG 0663 (002)

December 2023

Kleurrijk, divers en creatief. We zoeken deelnemers en vrijwilligers om mee te helpen bij verschillende activiteiten. Neem gerust contact met ons op of kom een keer langs.

IMG 0664 (002)


We laten graag zien wat we als zorg en sociaal-maatschappelijke onderneming te bieden hebben. Ook verschillende objecten die door ons vervaardigd worden zijn te zien en te koop.

IMG 0787 (002)

November 2023

Klaar met verhuizen en inrichten. De ruimte is zo praktisch mogelijk benut. Indeling van kasten en lades is zelfs op een digibord of iPad te bekijken. De apparaten functioneren allemaal.

IMG 0789 (002)


Er is voldoende loopruimte. De eerste proef-producten zijn vervaardigd door diverse jongeren. Een aantal 'Rotterdamse Designers' hebben hun donatie in de vorm van een patroon of object gedoneerd. Trots en blij!!

Andrevo Topaf 335 600x486

Oktober 2023

We zijn dolblij met de apparaten die we inmiddels hebben kunnen aanschaffen. Met diverse naaimachine's kunnen we binnenkort met (zijde) stoffen maar ook met leer aan de gang. Een compressor en een tacker bieden ons de mogelijkheid te stofferen.

79156 komplet 2d 0000


In een goed gevulde gereedschapswagen liggen allerhande tangen, sleutels en opzetstukken klaar. Er zijn grote bakken knikkers, ledlampen en een behoorlijke voorraad epoxy. Daarbij proberen we duurzaamheid en circulair (design)management als kernwaarde hoog te houden.

IMG 1854(1)

September 2023

Na veel overleg en proefuitvoeringen zijn er inmiddels vier Chester Block Hockers gemaakt. In afbeeldingen te zien zijn uitvoeringen in mahonie en het prototype in beuken. Ook zijn er al uitvoeringen in gekleurd eikenhout, plataan en oude wagondelen vervaardigd. 

IMG 1859(2)


Momenteel vindt er overleg plaats over 3D print van de 'Chester-Blocks' en speciale coating, zodat een buiten-versie ook tot de opties gaat behoren. Bij deze hocker zouden ook meerdere jongeren met diverse handelingen en assemblage mee kunnen werken.

Plattegrond 1

Augustus 2023 

Er worden plattegronden gemaakt van ruimtes van 60m2 en van 40m2. We gaan op zoek naar functioneel meubilair. Veelal via veilingsites of voormalige eigenaars.  Waarbij rekening wordt gehouden met onze productie, mogelijke opslag en persoonlijke begeleiding.

Plattegrond 2

   

Op aanraden zal de blokhut op het schoolplein worden ingericht. Om zoveel mogelijk flexibel te zijn qua invulling tijdens vakanties, weekenden en avonden.
Hier kunnen we ons voorlopig richten op een goede start.

Juli 2023

Rond maart 2023 komt er een voorstel van VSO de Hoge Brug om ruimte te gebruiken voor de opstart van Stichting Designable.  Onduidelijk is nog of dit een ruimte in de 'Loods' zal worden of een blokhut op het schoolplein.

IMG 1885 (002)

     

Met beide opties zijn we enorm blij en met geld van fondsen en croudfunding gaan we op zoek naar een functionele inrichting van ons toekomstige atelier.